neljapäev, 3. oktoober 2013

...ja fotomeenutused lapsepõlvest.

Lõpuks ilmusid tubaste koristustööde käigus välja paar pilti noorusest, mil päris esimest korda proovisime vennaga kasvuhoones kasvatada arbuusi. Arvatavasti seemnetest, mis söömise käigus poeviljast kõrvale pandud. Muidugi, meie poolt rakendatud agrotehnilised võtted sobisid rohkem kurgile, seda eriti kastmise osas, aga siin on 1985ndast aastast pärinev ülesvõte ühest edenevast viljapunnist, mis lõppkokkuvõttes väga palju suuremaks ei kasvanudki. Asi alustuseks seegi:
Ei saa salata, nõukogudeaegne lapsepõlv oli tegelikult tore kasvõi seetõttu, et elu tuli ise elada huvitavaks niipalju, kui toonased piirid seda võimaldasid, näiteks läbi pildistamise ja negatiivide paberile ilmutamise. Kannatust pidi ka olema, et jaksata ära oodata päev, mil sai asuda fotosid ilmutama, et teada saada, kuidas ja kas jäädvustamised üldse õnnestusid.
Sellisesse mõõtu meie esimene arbuusihakatis jäi 28 aastat tagasi. Avades vilja, olime üllatunud roosaka tooni ja üsna magusa maitse üle; see seik on selgelt meeles.  Pärast esimest arbuusi viljelemise katset möödus üsna pikk aeg, kuni 2009ndal aastal tekkis salajane huvi veelkord kätt proovida. Lahe igatahes :)

1 kommentaar: