teisipäev, 30. september 2014

September - otsad kokku!

"Pidu" põllul hakkab lõppema. Täna, 3ndal septembril võtan ette suurema koristustöö. Korjan saagi peenrasse jäänud taimedelt, sikutan üles kogu maapealse osa ja sätin kokku ka mustad kattekiled...ja muidugi kaared ja kivid - ka need vaja paigutada oma kohale, et järgmisel aastal hea võtta, kui veel soovi arbuusidega mässata.
Kuue Crimsoni transpordiks ettevalmistus ei taha õnnestuda; ühele pean tulema eraldi järele, sest suur koorem ja veeremisaltid viljapallid võivad enne sihtkohta jõudmist uppi käia.

3.09 lõpusaak. Vasakul kollased Golden Olive´id, keskel Crimsonid, paremal Sunshine´id.
3.09 hetkel kogukaim Crimsonite seas, kuid......see pole veel kõik. Ehk, et...

...veel pole peenar tühjaks tehtud.
Jätan ühe ja arvatavasti suurima vilja nädala lõpuni sügispäikest nautima.
 7.09.14
 Suve suurim Crimson (13,5kg) poseerimas koos melonitega (Savor).
Nüüd võib arbuusiviljelemisele selleks aastaks ametlikult punkti panna, aga magusalt mahlaseid viljaampse jagub kaugelt kauemaks. Enda jaoks sai arbuusiisu juba ammu täis söödud. Mis parata; külmade ilmade saabudes kadus isu ka jahutava arbuusilõigu järele, aga see-eest on rõõm kuulda-näha teisi isukalt arbuusi söömas.
Suve suurima arbuusi - 13,5 kilose Crimson Sweet´i - teeme lahti 2 nädalat peale põllult toomist,
27ndal septembril.
 
Kaunis lõpuakord septembrikuule.

2 kommentaari:

  1. Nii palju hiljem - aga ikkagi - imeilus saak :) Ise pole veel õnnestunud kasvatada, pole ilmselt ka sobivaid tingimusi. Aga õnnestus sügisel oma onu kasvatatud arbuuse süüa - imelised :) Ise kasvatatud viljadel on hoopis teine maik! Jõudu järgmiseks hooajaks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh-aitäh, C´est moi südantsoojendava tagasiside eest, ka minu poolt hilinenult! :)

      Kustuta