pühapäev, 1. august 2010

Need võrratud arbuusid!

Selle suve päikeselised ja kuumad ilmad teevad arbuusidega (ja teiste soojalembeste viliköögiviljadega) imet. Viljad paisuvad päevadega ja lust on neid peenarde vahel imetlemas käia. Tänaseks on ära korjatud viisteist arbuusi. Veel on mõni sort proovimata - valmimise aeg pikem. Osad viljad on külakostiks viidud - kaasa pandud ja enamusest ise osa saadud. Aga suurem osa laiutab alles peenras.

Siin korvis on kaks kena Starlight F1 vilja kaaluga 3,9 ja 4 kg.



See 4,7 kg kaaluv Sunshine F1 on varre küljes 35 päeva. Nagu näha, on viljalihas mõned lõhed ja seemned, aga muidu väga mahlane ja magus.









Eile õhtul peenra vahel takseerides tekib vastupandamatu isu arbuusi järele. Mis seal ikka, käärid taskust välja ja vabastan Sugar Baby varre küljest. Kuna alumine pool pisut porine, panen "ponksu" räästa alla vanni ja ennäe imet - tegelane jääb vee peale ulpima. Ise (magusat) vett täis ja ei upugi ära!
Aga selle 3,4 kg kaaluva arbuusi maitse mind lihtsalt hämmastas - niii magus ja hea! Peab tunnistama, et eelmise aasta Sugar Baby´d, ka see kõige suurem ja küpsem, sellist mõõtu välja ei andnud. See sort on vaieldamatult üks mu lemmikutest.


Eile korjatud, täna söödud Starlight F1, kaaluga 4,8 kg. Valminud 35 päeva, viljalihas lõhe, seemned mustad. Tundub, et pikemalt peenrasse ei oleks võinud jääda. Väga magus, mahlane, mmmm.......

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar