teisipäev, 24. august 2010

Hilised üritajad.

Sügis on tulekul. Tuleb kiiresti ja mühinal, kui vaadata ilmajaama prognoosi. Vaatamata vihmadele ja ähvardavale jahedusele, on mõni taim nõuks võtnud õitseda ja viljuda. Nagu näiteks see Sugar Baby, mis peale esimest saaki mõtleb optimistlikult sügisele vastu minna. Väga tore, aga... kas ikka maksab? Ei raatsi seda mõnepäevast viljanatukest ära ka noppida. Las proovib, annan vabad käed ja seon varrele paela viljumiskuupäevaga 20.08. See on loomulikult oletatav aeg, kuna tolmeldamas on käinud putukad ja silma järgi pakun vanuse.
Taime lehed on väikesed, kollakad, aga uusi on ka peale tulemas. Selge on see, et hilisemate viljde maitse jääb kesksuvistele ülimagusatele ja mahlastele arbuusidele kindlapeale alla.



... Ja Sweet Favourite F1, äsja õitsenud... Kas tõesti üritab kasvama hakata? Vilja valmimine võtab ilusate ilmadega aega ca 39-40 päeva, aga jahedaga... väga kahtlen kas üldse jaksab, aga las loodus ise otsustab. Kui sünnib ime, võiks arbuusile minna ca 29 - 30 septembri paiku... Elame-näeme.


Osad teise ringi viljad peaksid ka varsti valmis saama nagu näiteks pildil olev Sunshine F1, mis hakanud edenema 24. juuli paiku - mõni päev enne kui selle taime esimene arbuus saab nopitud. Tema kõrvaloleval taimel on kaks väiksemat vilja (vasakpoolne on pildil) kasvamas. Peenras on selliseid teist raksu vilju kandvaid taimi mitmeid. Need on enamjaolt tolmeldatud putukate poolt. Aga põllult võib leida ka nö esimese ringi vilju, mis hilisema istutamise ja õitsemise ning mõni ka pikema valmimisaja tõttu veel varrel.

Siin veel paar pilti vapratest hilisüritajatest, kel tuleb trotsida jahedaid tuuli ja vihmahooge ja lähenevaid hallaöid...

Lajko II F1



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar